Gesmoorde savooiekoolrolletjes, met couscous-walnootvuling

Bereidingstijd 35 minuten plus ca. 20 minuten garen

Voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 6 grote savooiekoolbladeren
  • zout
  • 100 g kikkererwtencouscous
  • 20 g gedroogde zure kersen
  • 1/2 bosje peterselie
  • 60 g walnoten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl ras el hanout
  • 1½ el amandelboter
  • versgemalen zwarte peper
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml groentebouillon
  • 1-2 tl harissa

Bereiding:

  1. Kook de savooiekoolbladeren portiegewijs 1-2 minuten in kokend gezouten water totdat ze buigbaar zijn. Haal uit de pan en laat goed uitlekken. Snijd de dikke nerf eruit om de blaadjes platter te maken.
  2. Voeg de kikkererwtencouscous en de zure kersen toe aan een kom, schenk er 150 ml kokend water bij en laat 10 minuten wellen.
  3. Was intussen de peterselie schud droog en hak de blaadjes fijn. Hak de walnoten grof. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn.
  4. Giet het couscousmengsel af nog veel water dan  in een zeef en laat uitlekken. Schep in een kom, voeg de peterselie, de walnoten de helft van de ui en knoflook, de ras el hanout de amandelboter toe en breng op smaak met zout en de peper.
  5. Leg de savooiekoolbladeren op een werkvlak en verdeel de couscous-walnootvulling erover. Vouw de zijkanten van de bladeren over de vulling, rol de bladeren op en steek vast met cocktailprikkers.
  6. Was en halveer de cherrytomaten. Verhit de olijfolie in een braadpan of kookpan bak daarin de rest van de ui en knoflook kort. Voeg de tomaten, de bouillon en de harissa en wat zout toe.
  7.  Leg  de rolletjes in de saus, breng aan de kook en laat met een deksel op de pan ca. 20 minuten op een laag vuur zachtjes koken, totdat de rolletjes zacht zijn.
  8. Breng de saus op smaak en verdeel over de kommen leg de rolletjes op de saus

Bron: Anne -Katrin Weber

Print Friendly, PDF & Email