Gerookte hertenbil met pistache cake, oven polenta en knolselderij

Gerookte hertenbil

  • wildstoof
  • pistache cake*
  • knolselderij
  • zoete aardappel in korst
  • gefrituurde polenta*
  • king boleet
  • jus

Knolselderij 

  • knolselderij

Bereidingswijze:

  1. Schil de knol en pak deze stevig in een dubbele laag aluminium folie. Vervolgens in de oven (160 gr) ongeveer 2 uur poffen tot deze helemaal gaar is.

Pistache cake

  • suiker 125 gr
  • boter 125 gr
  • zelfrijzend bakmeel 125 gr
  • eieren 2
  • pistache 75 gr

Bereidingswijze:

  1. Sla de boter en de suiker wit, voeg de eieren toe. Meng de bloem en de grof gehakte pistachenoten en schep deze door het mengsel van boter/suiker/eieren tot glad beslag.
  2. Vul hiermee de bakvorm voor ⅓.
  3. Afbakken in de oven (170gr).

Oven polenta

  • Polenta meel 180 gr
  • groentebouillon ¾ liter
  • boter 80 gr
  • parmezaan 75 gr
  • knoflook 1 teentje
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

  1. Kook de bouillon op met de fijngesneden knoflook.
  2. Voeg de polenta toe en blijf goed roeren tot de polenta gaar is.
  3. Voeg de boter toe en roer goed door, vervolgens de parmezaan toevoegen en goed doorroeren.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de polenta uit in een slede en laat tenminste 1 uur afkoelen.  

 



Print Friendly, PDF & Email