Gerookte hertenbil
- wildstoof
- pistache cake*
- knolselderij
- zoete aardappel in korst
- gefrituurde polenta*
- king boleet
- jus
Knolselderij
- knolselderij
Bereidingswijze:
- Schil de knol en pak deze stevig in een dubbele laag aluminium folie. Vervolgens in de oven (160 gr) ongeveer 2 uur poffen tot deze helemaal gaar is.
Pistache cake
- suiker 125 gr
- boter 125 gr
- zelfrijzend bakmeel 125 gr
- eieren 2
- pistache 75 gr
Bereidingswijze:
- Sla de boter en de suiker wit, voeg de eieren toe. Meng de bloem en de grof gehakte pistachenoten en schep deze door het mengsel van boter/suiker/eieren tot glad beslag.
- Vul hiermee de bakvorm voor ⅓.
- Afbakken in de oven (170gr).
Oven polenta
- Polenta meel 180 gr
- groentebouillon ¾ liter
- boter 80 gr
- parmezaan 75 gr
- knoflook 1 teentje
- zout
- peper
Bereidingswijze:
- Kook de bouillon op met de fijngesneden knoflook.
- Voeg de polenta toe en blijf goed roeren tot de polenta gaar is.
- Voeg de boter toe en roer goed door, vervolgens de parmezaan toevoegen en goed doorroeren.
- Breng op smaak met peper en zout. Smeer de polenta uit in een slede en laat tenminste 1 uur afkoelen.