Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
Avocadomousse
- 1 rijpe avocado,in blokjes gesneden
- 1 theel. Dijon-mosterd
- 3 eetl. Crème fraîche
- ½ teentje knoflook,fijngesneden
- enkele druppels citroen
- zout,peper uit de molen
- voor de vinaigrette:
- 2 eetl. Sherry-azijn
- 3 eetl. Maïskiemolie
- 3 eetl. Olijfolie extra vierge
- 1 theel. Dijon-msterd
- 1 eetl. Crème fraîche
- 2 eetl. Fijngesneden bieslook
- zout, peper uit de molen
Zeeduivel
- 2 zeeduivelfilets van elk 200 gram
- 3 eetl. Bloem
- 2 theel. Kerriepoeder
- ½ dl. Olijfolie
- zout, bij voorkeur fleur de sel
- 200 gram rucola zonder steeltjes
- 2 eetl.olijfolie extra vierge
zout, peper uit de molen - 12 plakjes dun gesneden Serranoham
- Verwarm de oven voor op 180 gr. C.
- Vermeng de blokjes avocado met de mosterd,crème fraîche en de knoflook en breng het mengsel op smaak met citoen, zout en peper uit de molen.
- Voorzichtig met zout!
- Meng voor de viaigrette de azijn,oliën, mosterd en de crème fraîche en breng het mengsel opsmaak met zout en peper.Voeg op het laatst de bieslook toe.
- Voorzichtig met de mosterd!
- Vermeng de kerriepoeder met de bloem en wentel hier de zeeduivelfilets door.
- Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin de zeeduivelfilets om en om. Gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven laten garen, in 8 tranches snijden en bestrooien met fleur de sel.
- Vermeng de rucola met de olijfolie, zout en peper.
Serveren
- Schik de aangemaakte rucola aan een zijde van de borden en leg de Serranoham en de tranches zeeduivel om en om ernaast.Schep aan de andere zijde een lepel avocadocrème.Sprenkel de bieslookvinaigrette om de vis.