Eendenborst, gele en winterpeen crème, kaantjes en polenta

Voor 32 personen

Ingrediënten: Eendenborst

Bereidingswijze:

  1. Eendenborst schoonmaken en insnijden in het vet
  2. Bestrooi met zout en peper
  3. Bak, er is geen olie of boter nodig, de eendenborst eerst op de vet kant 2 min mooi bruin, draai dan om en nogmaals 2 min bakken
  4. Draai de eendenborst naar de vet kant en laat zo 6 – 8 min garen, bedruip de eend tijdens het bakken met wat vet uit de pan.
  5. Haal de eend uit de pan pak in folie en laat deze 10 min rusten.

Crème gele en crème winterwortel

Bereidingswijze

  1. Schil alle wortels en kook apart van elkaar in zout water gaar
  2. Draai de wortels apart van elkaar door en breng deze naar eigen keuze op smaak.
  3. Doe de wortel in een spuitzakken.

Romanesco glaceren met beurremonte, Boter met water smelten en daarna mixen

Suiker mais, mais in stukjes snijden en met branden, zodat deze mooi bruin zien

Ingrediënten: Bearnaisesaus

Crastic

  • 3 sjalotten
  • 4 blaadjes laurier
  • 6 tenen knoflook
  • 1 bos dragon
  • 400 ml wijt
  • 300 ml water
  • 300 ml azijn

Kaantjes:

  • Snij de aardappel brunoise
  • Was en droog de aardappel blokjes goed tussen de doeken
  • Zet de kaantjes op in ruime pan olie
  • Zeef als de kaantjes klaar zijn en verwerk het op papier om af te zouten

Polenta nugget 1 plaat

Ingrediënten:

  • 360 polentameel
  • 1,5 liter groentebouillon, met prei en wortel
  • 160 gram boter
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 6 gram knoflook
  • 12 gram zout
  • Peper
  • 1 lepel inktvis inkt

Bereidingswijze:

  1. Kook de bouillon op met de knoflook
  2. Voeg de polenta toe en kook gaar, doe de boter en de parmezaanse kaas door.
  3. Breng op smaak en smeer uit op een slede

Bord opmaken zie foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email