C4 pers
Ingrediënten:
- 675 gr kabeljauw
- 1 ui
- 1 el citroensap
- 1 tl zout
- 1 tl knoflookpuree
- 1 tl rode peper/gedroogd
- 1,5 tl garam masala
- 2 el koriander/vers/fijngehakt
- 2 tomaten
- 2 el maizena
- 1,5 dl maisolie
Bereiding:
- verwijder het vel van de vis en snijd in blokjes. Zet in de koelkast
- meng de fijngesneden ui in een kom met citroensap, zout, knoflook, rode pepers, garam masala en verse fijngesneden koriander
- pliseer de tomaten en snijd in brunoise en voeg toe aan het uienmengsel. Pureer alles
- neem de vis uit de koelkast. Schenk het tomatenmengsel erover en roer dit goed door elkaar. Voeg de maizena toe en roer tot de visblokjes aan alle kanten zijn bedekt
- verhit de olie in een wok; draai het vuur iets lager en voeg steeds enkele visblokjes toe. Keer ze voorzichtig met een schuimspaan, want ze breken gemakkelijk. Bak ze in ca. 5 min lichtbruin
- Neem de visblokjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm en bak de rest van de visblokjes
- dit gercht smaakt verrukkelijk met abrikozen chutney