C4 pers
Ingrediënten:
- 3 el tomatenpuree
- 2 el griekse yoghurt
- 1,5 tl garam masala
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl knofloopuree
- 2 el mangochutney
- 1 tl zout
- 0,5 tl suiker (naar keuze)
- 4 el maisolie
- 675 gr kipfilet
- 1,5 dl water
- 2 groene pepers/vers
- 2 el koriander/fijngehakt
- 2 el slagroom
Bereiding:
- KRUIDENMENGSEL: meng tomatenpuree, yoghurt, garam masala, chilipoeder, knofllook, mangochutney, zout, suiker in een kom
- verhit de olie in een wok. Draai het vuur iets lager en giet het kruidenmengsel in de pan. Breng het aan de kook en laat onder af en toe doorroeren ca. 2 min doorkoken
- KIP: snijd de kip in blokjes, Voeg ze toe aan het kruidenmengsel en roer tot ze geheel met het mengsel bedekt zijn
- voeg het water toe om de saus iets te verdunnen. Laat de kip ca. 5-7 min gaar worden
- voeg ten slotte de verse pepers, koriander en slagroom toe en laat alles nog 2 min doorkoken, tot de kip geheel gaar is
- doe de curry in een schaal en garneer met fijngesneden koriander