Asperges in bladerdeeg

Auteur: Willem Nijdam

(Dit recept is voor 4 personen)

  • 4 bladerdeeg
  • 4 plakjes lamsham
  • 12 asperges
  • peterselie
  • 1 ei geel
  • sesamzaadjes
  • veldsla of waterkers
  • olie
  • azijn
  • mosterd

Voorbereiden

  1. Kook de asperges 2 minuten, laat op wat keukenpapier droog worden en afkoelen
  2. Leg de bladerdeeg met een punt naar je toe en bestrooi met peterselie en leg het plakje lamsham er boven op.
  3. De afgekoelde asperges in het midden en rol het bladerdeeg om de ham en asperges goed dichtdrukken..

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bestrijk de pakketjes met eigeel en wat sesamzaad.
  2. Bak in ongeveer 20 minuten af.
  3. Maak een lichte dressing en garneer het bord met de sla of waterkers.
  4. Serveer de pakketjes warm.
Print Friendly, PDF & Email