Zoetzure komkommer – Tang cu huang gua

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 tot 6 personen

  • 1 komkommer (250 gram)                                                                         
  • zout
  • 1 el suiker
  • 1 tl zwarte rijstazijn
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 rode peper

Bereiding

Voorbereiden

  1. Was de komkommer en snij hem in de lengte door. Verwijder de zaden. Snij de komkommerhelften vervolgens in stukken van 5 cm en daarna in dunne plakken (in de lengte).
  2. Leg de komkommer in een zeef of vergiet en strooi er zout over. Laat zo lang mogelijk maar minstens 10 minuten staan om het vocht eruit te krijgen.
  3. Maak de rode peper en de knoflook schoon en hak heel fijn.

Afmaken (ongeveer 1 uur voor ‘t eten)

  1. Doe de komommer in een schaal en roer er de knoflook, rode peper, suiker, azijn en sesamolie door zodat de komkommerstukjes geheel bedekt zijn. Laat 1 uur in de koelkast intrekken.
  2. Serveer op een mooie schaal.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie