Tabbouleh

Dit is een geweldig verfrissende zoetzure salade van gewelde bulgur en lekker veel verse munt peterselie en lente ui.

Voeg gerust meer kruiden toe voor een groenere salade.

Hij kan als voor of als bijgerecht worden geserveerd.

Voor 4-6 personen

  • 250 g bulgur
  • 1 bos lente ui in ringetjes
  • 1 komkommer fijngehakt of in blokjes
  • 3 tomaten kleingesneden
  • ¼- ½ el komijnpoeder
  • 1 grote bos peterselie gehakt
  • 1 grote bos munt gehakt
  • Sap van 2 citroenen of naar smaak
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • zout
  • Olijven, partjes citroen, partjes tomaat, plakjes komkommer en takjes munt om te garneren (eventueel) bindsla (romaine) en yoghurt om te serveren (eventueel)
  1. Doe de bulger in een kom, giet er koud water overheen en laat ongeveer 30 minuten wellen.
  2. Schep de bulger in een zeef en laat goed uitlekken.
    Schud om overtollig water te verwijderen en doe weer in de kom.
  3. Doe de lente ui bij de bulgur en meng grondig met uw handen.
  4. Voeg komkommer, tomaat, komijn, peterselie, munt, citroensap, olie en zout bij de bulgur en schep om.
  5. Schep de tabbouleh op een bed van slabladeren en garneer desgewenst met olijven, citroen- en tomaatpartjes, komkommer en takjes munt en serveer met een kom yoghurt.

Varianten:

Gebruik in kokend water gewelde couscous in plaats van bulgur en gebruik verse koriander in plaats van peterselie.

 

Print Friendly, PDF & Email