Herfstsalade

Bijgerecht 4 personen

Ingrediënten voor de salade:

  • 3 el olijfolie
  • 4 kleine sjalotjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 rode bietjes
  • 1 bos peentjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 teen knoflook ( fijngehakt)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 gr rucola
  •  75 gr roquefort
  •  handje hazelnoten (gehakt)

Ingrediënten voor dressing

  • 1 el olijfolie
  •  2el balsamicoazijn
  •  1 tl mosterd

Bereiding:

Doe 2 eetlepels olijfolie in een steelpannetje en bak de gepelde sjalotten in hun geheel zachtjes bruin. Doe er de balsamicoazijn en bruine suiker bij en laat de sjalotten karamelliseren. Laat afkoelen.

Verwarm de grill voor op 180°C. Maak de bietjes en de peentjes schoon. Doe ze in een braadslee met een eetlepel olijfolie, de takjes tijm En de knoflook. Voeg er een snufje zout en versgemalen peper aan toe. Zet de groenten 20 minuten onder de grill en schep ze  na 10 minuten om.

Meng voor de dressing de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd met het bak vocht van de sjalotten. Doe alle groenten in een schaal, giet de dressing erover en versier met verbrokkelde roquefort en hazelnoten.

*Bron niet bekend

Print Friendly, PDF & Email