Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
- 1/2 rode paprika, geroosterd en van vel ontdaan
- 1 aardappel, gekookt
- 1 el tomatenpuree
- 1 el tomatenketchup
- 1 eidooier
- 1 teentje knoflook
- zout
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 mespuntje saffraanpoeder]
- 150 ml olijfolie
- 750 g aardappelen
- 2 el olijfolie
- 100 g zwarte Griekse olijven met pit
- 1 el basilicum, fijngeseden
- zout en peper
- 500 g sperziebonen
- 150 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- zout
- 1ei, losgeklopt
- 150 ml witte wijn
- 2 el gedroogde paprikasnippers
Voorbereiding
- Pureer de paprika met de aardappel, tomatenpuree, tomatenketchup, eidooier, knoflook, zout, cayennepeper en saffraan.
- Klop het geheel en schenk de olijfolie er langzaam bij totdat er een dikke, smeuige saus ontstaat. Tot gebruik koel wegzetten.
- Schil de aardappelen en kook ze goed gaar. Giet ze af en pureer ze met de olijfolie.
- Ontpit de olijven, snijd ze in stukjes en meng ze samen met de basilicum door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de sperziebonen in ca. 4 minuten beetgaar en spoel ze daarna af met koud water. Laat ze uitlekken, droog ze met keukenpapier en bestrooi ze met een dun laagje bloem.
Bereiding
- Meng de rest van de bloem met het bakpoeder en zout.
- Maak in het midden een kuiltje, doe het ei erin en klop het samen met de koude wijn tot een redelijk stevig beslag.
- Haal de sperziebonen door het beslag en frituur ze in ca. 3 minuten goudbruin en knapperig.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met grof zeezout en paprikasnippers en serveer samen met de puree en de rouille.