Dit recept is voor 8 personen:
Kaasplankje
- 200 gram zachte geitenkaas
- 200 gram boerenbrie
- 250 gram camembert
- 200 gram chaumes kaas
- 200 gram roquefort
- 2 stokbroden
Vijgencompote
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 stuk rode ui, fijn gesnipperd
- 1 stuk witte ui, fijn gesnipperd
- 2 eetlepels rode wijnazijn (balsamico)
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 2 eetlepels natuurazijn
- 18 stuk verse vijgen
- Verhit de olie in een kleine pan;
- Fruit hierin de fijn gesnipperde ui in 5 minuten;
- Snijd de vijgen zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de ui;
- Voeg ook de 3 soorten azijn toe;
- Voeg 10 eetlepels water roer het geheel goed door elkaar;
- Laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan koken tot de vijgenstukjes super zacht zijn.
- Breng op smaak met wat peper en laat het geheel afkoelen.