Flensjes met kaas en Kerrie

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 125  bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 20 g boter gesmolten
  • 50 g boter voor het bakken
  • 1/8 theelepel zout

Voorbereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor de flensjes in een blender of in een hoge kan.
  2.  Mix het beslag met hoge snelheid tot het glad en goed gemengd is.
  3.  Laat het mengsel 10 minuten rusten.

Bereiden:

  1. Zet als je de flensjes gaat bakken een pannenkoeken- of koekenpan met antiaanbaklaag van 24 cm doorsnee op halfhoog vuur.
  2. Doe  als de pan heet is 1/4 theelepel in en veeg met keukenpapier over de bodem van de pan.
  3.  Schenk 60 ml van het beslag in het midden van de pan en draai de pan rond om een dunne, gelijkmatige laag van te maken.
  4. Bak het flensje circa 2 minuten en keer het halverwege, tot het licht goudbruin is.

Flensjes met kaas en kerrie

Ingrediënten:

  1. 1 doosje champignons
  2. 4 bosuitjes in dunne ringen
  3. 1/2 el olijfolie
  4. mangochutney
  5. zout en peper

Bechamelsaus:

  • 100 ml melk
  • 50 g dikke yoghurt
  • 15 g boter
  • 15 g bloem
  • 3/4 tl kerriepoeder
  • 150 g geraspte kaas

Voorbereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor de bechamelsaus behalve de kaas in een kleine steelpan op halfhoog vuur en breng tegen de kook aan.
  2. Kook 2-3 minuten al kloppend tot een dikke gladde saus.
  3. Neem de pan van het vuur en voeg 50 g van de kaas, zout en peper naar smaak.
  4. Klop de saus glad en zet opzij.
  5. Bak de champignons met wat zout en peper.

Bereiden (30 minuten)

  1. 1. Verhit de oven voor tot 220 graden Celsius.
  2. Leg de flensjes op een vlak werkvlak en strijk over alle 1 volle eetlepel bechamelsaus uit.
  3.  Schep wat gebakken champignons over het onderste kwart van elk flensje uit, gevolgd door ongeveer 1/2 van de bosuitjes en wat kaas.
  4. Vouw de bovenste helft van elk flensje over de onderste helft om de vulling te bedekken.
  5. Vouw de linkerkant over de rechterkant heen, zodat je een driehoekig pakketjes met een open kant hebt.
  6.  Leg de pakketjes met een bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met olijfolie.
  7.  Bak de flensjes 15-18 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  8. Strooi de rest van de bosuitjes over de flensjes en serveer heet met wat mangochutney erbij.

Bron: Yotam Ottolengi en Ramael Scully

Print Friendly, PDF & Email