Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 125 bloem
- 2 eieren
- 300 ml melk
- 20 g boter gesmolten
- 50 g boter voor het bakken
- 1/8 theelepel zout
Voorbereiding:
- Doe alle ingrediënten voor de flensjes in een blender of in een hoge kan.
- Mix het beslag met hoge snelheid tot het glad en goed gemengd is.
- Laat het mengsel 10 minuten rusten.
Bereiden:
- Zet als je de flensjes gaat bakken een pannenkoeken- of koekenpan met antiaanbaklaag van 24 cm doorsnee op halfhoog vuur.
- Doe als de pan heet is 1/4 theelepel in en veeg met keukenpapier over de bodem van de pan.
- Schenk 60 ml van het beslag in het midden van de pan en draai de pan rond om een dunne, gelijkmatige laag van te maken.
- Bak het flensje circa 2 minuten en keer het halverwege, tot het licht goudbruin is.
Flensjes met kaas en kerrie
Ingrediënten:
- 1 doosje champignons
- 4 bosuitjes in dunne ringen
- 1/2 el olijfolie
- mangochutney
- zout en peper
Bechamelsaus:
- 100 ml melk
- 50 g dikke yoghurt
- 15 g boter
- 15 g bloem
- 3/4 tl kerriepoeder
- 150 g geraspte kaas
Voorbereiding:
- Doe alle ingrediënten voor de bechamelsaus behalve de kaas in een kleine steelpan op halfhoog vuur en breng tegen de kook aan.
- Kook 2-3 minuten al kloppend tot een dikke gladde saus.
- Neem de pan van het vuur en voeg 50 g van de kaas, zout en peper naar smaak.
- Klop de saus glad en zet opzij.
- Bak de champignons met wat zout en peper.
Bereiden (30 minuten)
- 1. Verhit de oven voor tot 220 graden Celsius.
- Leg de flensjes op een vlak werkvlak en strijk over alle 1 volle eetlepel bechamelsaus uit.
- Schep wat gebakken champignons over het onderste kwart van elk flensje uit, gevolgd door ongeveer 1/2 van de bosuitjes en wat kaas.
- Vouw de bovenste helft van elk flensje over de onderste helft om de vulling te bedekken.
- Vouw de linkerkant over de rechterkant heen, zodat je een driehoekig pakketjes met een open kant hebt.
- Leg de pakketjes met een bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met olijfolie.
- Bak de flensjes 15-18 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Strooi de rest van de bosuitjes over de flensjes en serveer heet met wat mangochutney erbij.
Bron: Yotam Ottolengi en Ramael Scully