Ingredienten
- 8 pommes culinair
- 100 g grano padano (kaas) in plakken geschaafd
- 25 g boter
- 50 ml olijfolie extra vierge met truffelaroma (flesje a 250 ml)
Hulpmiddelen
- ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 185 ºC. Boen de aardappels goed schoon.
- Snijd elke aardappel aan één kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd de aardappel net niet helemaal door; de schijfjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten.
- Steek enkele plakken kaas in de ingesneden aardappels.
- Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer deze door de truffelolie.
- Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel (ook tussen de schijfjes) en zet ze in een ingevette ovenschaal.
- Laat de aardappels in de oven in 1 uur gaar worden.