Aardappelwaaiers uit de oven

Ingredienten

    • 8  pommes culinair
    • 100 g grano padano (kaas) in plakken geschaafd
    • 25 g boter
    • 50 ml olijfolie extra vierge met truffelaroma (flesje a 250 ml)

Hulpmiddelen

  •   ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 ºC. Boen de aardappels goed schoon.
  2. Snijd elke aardappel aan één kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd de aardappel net niet helemaal door; de schijfjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten.
  3. Steek enkele plakken kaas in de ingesneden aardappels.
  4. Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer deze door de truffelolie.
  5. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel (ook tussen de schijfjes) en zet ze in een ingevette ovenschaal.
  6. Laat de aardappels in de oven in 1 uur gaar worden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie