Recept bestemd voor 10 personen
- Rode linzen 0,5 kilo
- Katerspek 250 gram
- Knolselderij 100 gram
- Winterpeen 100 gram
- Sjalotten 100 gram
- Gevogeltebouillon 1 liter
- Knoflook 1 teentje
- Hazelnootolie 1 deciliter
- Kervel 1 bosje
- Tijm 2 takjes
- Was de rode linzen in een puntzeef en laat deze goed uitlekken. Snijd vervolgens de katerspek, knolselderij, winterpeen en de sjalotten in fijne brunoise (blokjes) van 2×2 mm.
- Pluk de blaadjes tijm en hak deze samen met het schoongemaakte knoflook.
- Zet een kookpan op het vuur en doe daarin de hazelnootolie. Verwarm de pan op hoog vuur en voeg de tijm, knoflook en de brunoise gesneden garnituren eraan toe. Dit alles goed aanfruiten (glazig) maar niet bakken.
- Voeg nu de rode linzen toe, dit nog even extra mee fruiten. Voeg nu de gevogeltebouillon toe en laat het geheel zachtjes koken op een laag vuur.
- Wanneer de linzen uit elkaar vallen zijn ze gaar. Als de soep te dik is nog wat extra bouillon toevoegen. Soep op smaak brengen en serveren in een koffiekopje met wat kervel.