Waldorfsalade, kaasdominos

Waldorfsalade

  • 2 kg. Kipfilet
  • 1 struik bleekselderij
  • 200 gram gepelde walnoten
  • 1 verse ananas
  • Zout en peper
  • bouillonpoeder
  • mayonaise
  • room

Kook de kip langzaam gaar, en blancheer de fijngesneden bleekselderij af. Snijd de ananas in kleine stukjes, en verkruimel de helft van de walnoten. Snijd de koud geworden kip in kleine stukjes , en vermeng alles met elkaar. Voeg de smaakstoffen toe, en laat de salade Iekker koel worden.
Vaak doet men er ook een borrel droge sherry door. Ook erg lekker.

Kaas domino’s

  • Roggebrood
  • roomboter
  • oude kaas
  • zout en peper
  • Iets room

Vermeng met de mixer 250 gr. boter met 150 gr. kaas en maak de massa op smaak. Maak hem door toevoegen van iets room niet te stevig. Laat het opstijven in de koelkast, en verkruimel de roggebrood. Haal het opgesteven mengsel uit de koelkast, en vorm met een pomme parrisiene boor kleine bolletjes. Haal ze nu door het fijn gewreven roggebrood mengsel, en U hebt prachtige kaas bonbons.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie