Vispakketjes

4 personen

  • 400 gram kabeljauw of andere witvis
  • 8 grote garnalen
  • 2 kleine of 1 grote venkelknol
  • 1 dunne prei
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • witte wijn of wat droge vermouth
  • 1 citroen
  • aluminiumfolie
  • roomboter
  1. Snijd of schaaf de groenten in dunne plakjes, ook de citroen.
  2. Scheur de folie in grote vellen ( je moet er een pakketje van kunnen maken)
  3. Vet het midden van de folie in met wat boter, leg hier op wat van de groenten, leg de vis er op kruid en het geheel met wat peper en zout, daarna wat citroen plakjes en dan weer wat groenten. Op de groenten de garnalen en wat klontjes boter en ook weer wat peper en zout.
  4. Maak de pakjes zo dicht dat er nog een scheutje wijn bij kan, sluit de pakketjes goed en leg deze op een bakplaat. Oven op 180 graden Celsius.
  5. Bak de pakketjes 15 tot 20 minuten tot de vis gaar is.
  6. Serveer met de grove mosterdsaus.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie