Venkelsoep met gegrilde portobello

Voor 8 personen

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie met truffelaroma
  • 6 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 50 gr risottorijst
  • 4 portobello’s, groot
  • 3 venkelknollen, groot
  • 1,5 kruidenbouillon, tablet

Diversen:

  • staafmixer
  • grillpan

Voorbereiding

  1. Roer in een kom 8 el (1 p.p.) olijfolie met de balsamicoazijn, de helft van de knoflook (fijngehakt) en een ½ el Italiaanse kruiden tot een marinade.
  2. Snijd de portobello’s (zonder steel) in dunne plakken en schep ze door de marinade.
  3. Laat ze tenminste 1 uur staan en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  4. Alternatief: doe de plakjes portobello in een platte schaal en sprenkel de marinade eroverheen. Na een ½ uur voorzichtig omdraaien.

 

Bereiding

Venkelsoep

  1. Snijd de venkel in middelgrote stukken en hak het groen fijn (bewaren als garnering)
  2. Verwarm 2 el olijfolie in een grote soeppan en fruit de venkel met de rest van de knoflook op laag vuur in 5-8 minuten glazig.
  3. Schep de rijst en de rest van de Italiaanse kruiden door de venkel en bak deze 1 minuut mee tot de rijstkorrels glanzig zijn.
  4. Voeg de bouillon toe en kook het geheel in ± 20 minuten zachtjes gaar.
  5. Pureer de soep tot een gladde soep (je kunt eventueel zeven!)
  6. Breng op smaak met zout en peper en houd de soep warm.

Portobello

  1. Verwarm de grillpan (goed heet) en rooster de plakken portobello (in gedeeltes) in 2-3 minuten bruin.
  2. Leg ze op een bord en houd ze warm.
  3. Schep de soep in diepe borden en leg een stapeltje portobelloplakjes in het midden.
  4. Druppel wat truffelolie in de soep en garneer het af met fijngesneden venkelgroen.
  5. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie