Tonijnsteak met rode-uiensalsa en yohurtsaus

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

4 tonijnsteak
2 tl, komijnzaad, geroosterd en gekneusd
mespunt chilivlokken
geraspte schil en sap van limoen
2-4 eetl, extra vergine olijfolie
zout en peper
voor de salsa:

  • 1 kleine rode ui
  • 250 gr, kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • 2 kiwi’s
  • 1 vers rode spaans pepertje
  • 3 takjes munt, blaadjes
  • 2-3 tl, thaise vissaus(nam pla)
  • 1,5 dl, griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl, franse mosterd
  • peper -zout -suiker
  • 1-2 eetl, olijfolie
  • bieslook
  • 250 gram pandanrijst

Voorbereiding

  1. spoel de tonijnsteaks af en dep ze droog
  2. bestrooi met de helft van de komijnzaad,chilivlokken,zout,peper en de helft van de geraspte limoenschil
  3. wrijf ze in met 2 eetlepels olijfolie en zet ze ongeveer 30 min. weg.
  4. maak salsa: rode ui fijnhakken, kerstomaatjes ontpitten en in stukjes, avocado in blokjes, kiwi’s in blokjes, spaanspepertjes zonder zaad fijnhakken, 3 takjes munt, alleen de blaadjes, fijnhakken.
  5. in kom deze ingrediënten en breng op smaak met 2-3 theelepels thaise vissaus en de rest van de komijn,limoenschil en de helft van limoensap en wat suiker
  6. koud wegzetten
  7. rijst koken
  8. maak yoghurtsaus van griekse yoghurt -1 teen knoflook – 1 tl. franse mosterd – peper,zout en suiker – 1of 2 eetl. olijfolie en verse bieslook

Bereiding

  1. verhit de geribbelde grillpan
  2. schroei de tonijn snel dicht in ongeveer 1-2 min. beide kanten, niet langer!!
  3. bestrooi en nog wat zeezout op
  4. op warm bord: rijst – salsa – tonijnsteak en de yohurtsaus
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie