Tompouce van gerookte Zalm en gefrituurde zoete aardappel

(Dit recept is voor 4 personen)

  • 1 grote zoete aardappel
  • frituurolie
  • 100 gr komkommer
  • 8 blaadjes kropsla
  • 300 gr gerookte zalm, dun gesneden
  • zalmeitjes

Ravigottesaus

  • 1 ei
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 el mayonaise
  • 1 grote augurk/zoetzuur
  • 1 sjalot
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl bieslook

Diversen

  • mandoline
  • keukenpapier
  • zeefje

Voorbereiden

  1. Aardappel wassen, drogen en in flinter dunne plakjes schaven. Frituurolie verhitten tot 180°C en de aardappelplakjes hierin 1-1½ min krokant en lichtbruin bakken
  2. Chips laten uitlekken op keukenpapier en tot gebruik in een goed afgesloten trommel bewaren

Bereiden

  1. De komkommer in hele dunne plakjes snijden en over de borden verdelen (mooi rondje). Daarop laagje aardappelchips, blaadje kropsla, plakje gerookte zalm, laagje chips en de rest van de zalm leggen; garneren met zalmeitjes en serveren met de ravigotesaus
  2. Ravigotesaus: Ei hard koken (± 8 min). Ei door een zeef drukken, zodater kleine stukjes ontstaan
  3. De stukjes mengen met de crème fraiche, mayonaise, augurk (kleine blokjes), sjalot (gesnipperd), kappertjes en bieslook (fjngesneden); de ravigotesaus tot gebruik in de koelkast bewaren
  4. Afmaken: maak de tompouce ophet borden garneer af met fijngesneden bieslook en dresseer de ravigotesaus eromheen

 

Print Friendly, PDF & Email