Tomatensalsa

Tomatensalsa

  • 3 rijpe tomaten (ongeveer 500 gr), zaadjes verwijderd en in blokjes van 1/2 cm gesneden
  • 1 middelgrote (of een 1/2 grote) zoete ui, in blokjes van 1/2 cm gesneden
  • een 1/2 groene paprika en een 1/2 gele paprika, in blokjes van 1/2 cm gesneden
  • 2 el olijfolie, extra vergine
  • 2 el rode-wijnazijn, of meer naar smaak
  • 3 el fijngehakte verse bladpeterselie
  • 2,5 tl gedroogde oregano
  • grof zout
  • zwarte peper

Bereiding:

  1. Doe de tomaten, ui, paprika, olie, azijn, peterselie en oregano in een kom en meng door elkaar.
  2. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
  3. Proef en voeg eventueel azijn en zout toe

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie