Tomatencrème met ei-mimosa

  • 2 tenen knoflook
  • 1 zoete ui
  • 6 trostomaten
  • 5 cl sherryazijn
  • 2 snufjes oregano
  • 12 cl ( 8 eetl.) olijfolie
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 kleine komkommer
  • 6 broodstengels
  • 6 plakken gerookt spek *
  1. Begin met de tomatencrème. Pel de tenen knoflook en ui en snipper ze. Kerf een kruisje boven in elke tomaat. Dompel de tomaten 20 seconden in een pan kokend water. Giet ze af en laat even afkoelen. Verwijder het vel. Snijd ze door en verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes tomaat met de ui, knoflook, sherryazijn en oregano in de kom van de keukenmachine en draai tot een grove puree. Giet er al draaiend de olie in een dun straaltje bij en draai tot een romige crème.
  2. Maak de ei-mimosa. Neem  het hardgekookte eiwit van de dooiers. Prak de dooiers met een vork en hak het wit fijn.
  3. Schil de komkommer desgewenst en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Snijd de plakken daarna in piepkleine blokjes.
  4. Verdeel de mimosa over de glaasjes. Schep er de tomatencrème over. Strooi er de blokjes komkommer op.
  5. Wikkel vlak voor het serveren een plakje spek om een broodstengel en steek deze deels in de crème.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie