Tom Yam Goong

Pikant-zure garnalensoep, voor 4 personen.

  • 250 gr rauwe gepeld en rugader verwijdert, bewaar de schalen.
  • 7,5 dl water
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 5 bergamotblaadjes (bai ma-grood)
  • 3 dunnen plakjes verse of gedroogde galanga (kla)
  • 4 eetlepels vissaus ( nam Pla)
  • 2 stengels citoengras (ta-krai) alleen het onderste derde deel, in stukken van 3 cm gesneden.
  • 2 sjalotjes in plakken gesneden.
  • 50 gr strochampignons in plakken gesneden
  • 5 groene thaise chilipepers (prik khee noo) desgewenst
  • 4 eetlepels verse limoen
  • 1 theelepel zwarte chilipasta (nam prik pow)
  • 1 eetlepel verse koriander (bai pak chee)
  1. Spoel de garnalenschalen af. Doe ze in een pan met water. Breng aan de kook, zeef de bouillon en gooi de schalen weg.
  2. Roer de knoflook, bergamotblaadjes, galanga, vissaus, het citroengras en de sjalotjes door de bouillon. Voeg de champignons en desgewenst de chilipepers toe. Laat alles 2 minuten zachtjes sudderen.
  3. Roer de garnalen door de soep en breng weer aan de kook. Laat de garnalen gaar koken. Doe het limoensap en de chilipasta in een terrine. Giet de soep over in de terrine en garneer met de verse koriander.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie