Thaise viskoekjes met komkommersalade

Deze Thaise viskoekjes met zoetzure komkommersalade van Gordon ramsay zijn verslavend lekker en bovendien vrij eenvoudig te maken.

Na het proeven van deze viskoekjes wil je nooit meer andere….

Je kunt deze Thaise viskoekjes serveren als voorgerecht of klein hapje voor 4 personen of voor 2 personen als volledig hoofdgerecht. 

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de viskoekjes

  • 250 gram witvisfilets
  • 250 gram grote gepelde garnalen
  • 1 el thaise rode currypasta
  • 3 tl palmsuiker of bruine suiker
  • 3 tl vissaus
  • Snufje zout
  • 1 middelgroot ei
  • 1 limoenblaadje (djeroek poeroet) of rasp van een limoen (door een inkoopfoutje gebruikten wij citroenrasp)
  • 1 el verse koriander
  • 30 gram haricots verts uiteinden verwijderd en in kleine stukjes gesneden

Wikkel het geheel om een stokje.

BBQ het geheel

 

Bereiding

  1. Doe voor de viskoekjes alle ingrediënten behalve de haricots verts in een keukenmachine en pulseer tot een fijn gemalen vochtige massa.
    Mix niet langer dan nodig is.
  2. Doe het mengsel in een kom en roer de haricots verts erdoor.
    Voor betere hechting aan het stokje kan er een klein beetje koffiemelk worden toegevoegd.

Voor de pittige komkommersalade

  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje
  • Halve klein rood pepertje
  • Sap van de limoenen
  • 2 el basterdsuiker
  • Snufje zeezout
  • 3 el water
  • Klein handje verse koriander fijngehakt
  • Klein handje verse munt fijngehakt
  1. Dek de viskoekjes af met vershoudfolie en zet ze even in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 90 graden.
  3. Schil de komkommer met een dunschiller en snijd over de lengte doormidden.
    Schraap met een lepel het zaad in het midden van de komkommer eruit.
    Snijd de komkommer in plakjes en doe ze in een kom.
  4. Haal het zaad uit het pepertje en snijd het pepertje fijn.
    Voeg ze toe aan de komkommer en meng alles door elkaar.
  5. Doe het limoensap suiker zout en water in een steelpannetje en verwarm dit terwijl je goed roert totdat de suiker is opgelost

 

Print Friendly, PDF & Email