tartaar van ossenhaas met een cracker van parmezaanse kaas, gepocheerde kwarteleitjes en een peterseliedressing

  • ossenhaas 500 gr
  • vers geraspte parmezaan 300gr
  • bakje veldsla
  • kwarteleitjes 3 pp
  • cornichion(augurk) 5 gr
  • kappertjes 5 gr
  • sjalotten 2 stuks
  • Peterselie
  • Bieslook

nb. de ingrediënten zijn op basis van 5 personen

  1. Ontvlies de ossenhaas en snijd deze in fijne brunoise.
  2. Snipper de sjalotten heel fijn en hak de kappers en augurk grof.
  3. Vermeng de ossenhaas, sjalotten de kappers augurk een paar druppels truffelolie en wat zout en peper pas op het laatste moment. (vlak voor de opmaak) Dit om verkleuren te voorkomen.
  4. Zet een pannetje op met water met wat zout en 2 dl azijn. Was ondertussen de veldsla.
  5. Breek de kwarteleitjes voorzichtig open en vang ze op in een porseleinen bakje per 5.  Als het water kookt, het vuur laag zetten een kolkje maken met een garde in het water en voorzichtig het de eitjes toevoegen. Als de eitjes half gestold zijn eruit halen met een schuimspaan en in koud water doen.
  6. Haal de sla uit het water en maak deze droog.
  7. Voor kaascrackers pak 3 siliconen matten verdeel 1 eetlepel geraspte kaas op een matje en strijk dit uit in een rondje van 10 cm. Bak dit af in de oven op 170 graden hete lucht.
  8. Pluk de peterselie en hak de bieslook grof, blancheer beide kort in kokend water. Snel weer koud spoelen om vervolgens te blenderen in de magimixer met 2 dl zonnebloemolie. Voeg naar smaak eventueel peper en zout toe.
  9. Opmaak: doe 100 gr ossenhaas in een steker op het bord, daarop de krokante kaascracker. Maak de sla aan doe deze weer boven op de cracker. Maak de gepocheerde eitjes op smaak en dresseer deze tussen de veldsla. Doe wat peterselie/bieslook dressing om het gerecht heen en garneer het af met kervel.
Print Friendly, PDF & Email