Stoofpotje met Lamsvlees

Dit recept is voor 4 personen

Saffraan is het kostbaarste specerij. Dit geeft bijvoorbeeld aan paella de gele kleur.

  • 800 gram lamsvlees
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotjes
  • 1 theelepel Stevia
  • 2 mespuntjes safraan
  • 2 mespuntjes gemberpoeder
  • 2 mespuntjes gemalen komijn
  • 2 mespuntjes koriander
  • 400 mililiter bouillon .
  • 200 gram gekookte sperziebonen,

Voorbereiden (15 minuten)

  1. Snijd het Lamsvlees in blokjes
  2. Snij de sjalotjes fijn

Bereiden  (30 minuten)

  1. Fruit de sjalotjes in de olie. Voeg het lamsvlees toe en bak rondom mooi bruin.
  2. Schep het vlees in een ovenschaal of braadslee.
  3. Meng de bouillon, stevia en de kruiden door elkaar en giet dit over het vlees. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het 55 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. (Kook nu de sperzieboontjes).
  4. Schep hierna de voorgekookte sperziebonen erbij en zet nog 5 minuten terug in de oven. Eventueel nog naar smaak peper en zout toevoegen.

 

Print Friendly, PDF & Email