Saté van biefstuk

Ingrediënten:

  • 500 gram biefstuk

Voor de kruidenpasta

  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gemberwortel
  • 2 tl ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el limoensap
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl suiker (desgewenst)
  • 2 el arachide- of zonnebloemolie

Saus bij saté van biefstuk (genoeg voor 1 kilo vlees)

  • 2 lombok (spaanse peper)
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 tl trassi
  • 4 kemirinoten
  • 2,5 cm gemberwortel
  • snufje zout
  • 3 el zonnebloemolie
  • 400 ml kokosmelk (1 blikje)

Bereiden:

  1. Snijd het vlees in blokjes van 2×2 cm.
  2. Maak van de kruiden een marinade.
  3. Schep het vlees door de marinade en laat ten minste 2 uur marineren.
  4. Maak van alle ingrediënten voor de saus, behalve de olie en de kokosmelk, een pasta.
  5. Verhit de olie en fruit de pasta tot het iets kleurt en lekker ruikt.
  6. Doe de kokosmelk erbij en verwarm tot het dikker wordt.
  7. Rijg het vlees op stokjes en rooster op de barbecue.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie