Sajoer lodeh (4-6 personen)

 

 

Ingrediënten:

  • 150 ml zonnebloemolie
  • 250 gr tahoe, in blokjes gesneden
  • 100 gr tempeh, in blokjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 30 gr petehbonen, in reepjes gesneden
  • 5 salmblaadjes
  • 3 djeroek poeroetblaadjes
  • 1 stukje laos, in plakjes gesneden
  • 1 tl trassi, verkruimeld
  • 1 tl suiker
  • zout naar smaak
  • 500 gr sperziebonen, in stukjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 150 gr bamboescheuten, uitgelekt en in repen gesneden

Bereiden:

  1. Verhit de olie in een wadjan en frituur de tahoeblaadjes goudbruin.
  2. Laat de tahoeblaadjes uitlekken en frituur de tempehblokjes ook bruin.
  3. Laat ook de tempehblokjes uitlekken.
  4. Breng 400 ml water en de kokosmelk aan de kook in een grote pan met ui, knoflook, petehbonen, salamblaadjes, djeroekblaadjes, laos, trassie, suiker en wat zout.
  5. Voeg alle groenten toe en laat het gerecht zachtjes ca. 20 minuten (tot de sperziebonen gaar zijn) koken.
  6. Lekker met ajam setan en rijst.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie