Ingrediënten: (4 pers.)
- 2 aardappelen
- 1 liter water
- 1 prei
- 2 blokjes kippenbouillon
- 5 gr boter
- 1 dl slagroom
- 4 el dijonmosterd
- 4 plakjes serranoham
- 1 envelop saffraan
- rode bietencress
Bereiding:
Ham:
- leg de plakjes ham in een oven van 140°, bedek met een vel bakpapier. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten, dus steeds controleren
Soep:
- verhit de boter in een pan en hak de prei (in ringen gesneden) en aardappelen (in blokjes gesneden) ongeveer 3 min. zonder ze te kleuren. Voeg 2 el mosterd toe en de saffraan en bak dit even zachtjes mee. Voeg 1 liter water met de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Kook alles in ±20 min. zachtjes gaar. Pureer de soep en roer de slagroom of kookroom en de overige mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren:
- doe de soep in een kleine soepkom of kopje , leg er plukje bietencress op en sluit af met een plakje gedroogde ham.