Romige mosterd-saffraansoep

Ingrediënten: (4 pers.)

  • 2 aardappelen                                                                                         
  • 1 liter water
  • 1 prei                                 
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 5 gr boter                       
  • 1 dl slagroom
  • 4 el dijonmosterd    
  • 4 plakjes serranoham
  • 1 envelop saffraan              
  • rode bietencress                                   

Bereiding:

Ham:

  1. leg de plakjes ham in een oven van 140°, bedek met een vel bakpapier. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten, dus steeds controleren

Soep:

  1.  verhit de boter in een pan en hak de prei (in ringen gesneden) en aardappelen (in blokjes gesneden) ongeveer 3 min. zonder ze te kleuren. Voeg 2 el mosterd toe en de saffraan en bak dit even zachtjes mee. Voeg 1 liter water met de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Kook alles in ±20 min. zachtjes gaar. Pureer de soep en roer de slagroom of kookroom en de overige mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

  1. doe de soep in een kleine soepkom of kopje , leg er plukje bietencress op en sluit af met een plakje gedroogde ham.

Print Friendly, PDF & Email