Rijst met kip en ananas

Ingrediënten:

  • 2 el boter of olie
  • 500 gr kip, dij of filet
  • 750 ml kippeboullion
  • 1 tl zout
  • 500 gr rijst
  • 1/2 ananas, in stukjes
  • gefruite uitjes

Voor het kruidenmengsel

  • 4 sjalotjes, fijngehakt
  • 4 á 5 tenen knoflook
  • 2,5 cm gember, fijn
  • 1 tl ketoembar
  • 1/2 tl witte peper
  • 1/2 tl djinten (komijn)
  • klein beetje nootmuskaat
  • 8 cm kaneelstokje
  • 4 kardamom, gekneusd
  • 2 kruidnagel
  • 1 serehstengel

Bereiden:

  1. Verhit boter of olie in pan met dikke bodem.
  2. Voeg alle ingrediënten van het kruidenmengsel toe en fruit 2 á 3 minuten.
  3. Voeg kip toe en blijf 3 minuten bakken op hoog vuur.
  4. Voeg kipbouillon toe en laat sudderen tot kip gaar is.
  5. Haal het meeste van het bouillon uit de pan.
  6. Kook de rijst met de bouillon, eventueel aangevuld met water.
  7. Doe de rijst bij de kip en laat samen nog even garen op zeer laag vuur.
  8. Serveer met gefruite uitjes en/of stukjes ananas.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie