Portobello’s met knoflook, parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Ingrediënten:

  • 4 grote portobello’s ( 250 gram per stuk)
  • 2 grote teentjes knoflook, in reepjes gesneden
  • 30 gram Romano, Parmigiano-Reggiano of een andere stevige kaas , geschaafd
  • 1 takje verse rozemarijn, de blaadjes van de steel gehaald, (of 3 theelepels gedroogde)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 125 ml plus 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 theelepel zwarte peper.
  • 325 ml olijfolie extra vierge ( meer indien nodig)
  • 12 verse basilicumblaadjes in dunne reepjes.

  1. Snijd de steeltjes van de portobello’s. Veeg de hoedjes schoon met een stuk vochtig keukenpapier. Neem een scherp voorwerp, zoals een spies en maak een aantal gaatjes in de portobello’s. Vul de gaatjes afwisselend met de reepjes knoflook, stukjes kaas, rozemarijnblaadjes en pijnboompitten.
  2. Doe 125 ml balsamico-azijn met zout en peper in een kom van glas of aardewerk en klop tot het zout is opgelost. Klop de olie en basilicum er door. Schenk een deel van het mengsel in een ovenschaal en en leg de portobello’s er in, met de onderkant van de hoedjes naar boven. Schuif de paddestoelen door de pan zodat ze bedekt raken met de marinade. Schep de rest van de marinade over de portobello’s. Dek de schaal af en laat de paddenstoelen 30 minuten tot 3 uur marineren in de koelkast.
  3. Maak de barbecue gereed voor het grillen.
  4. Haal de paddenstoelen uit de marinade en schenk de marinade door een zeef als de basilicum er verlept uitziet. Klop de 2 eetlepels balsamico axijn door de dmarinade. Leg de portobello’s op de hete barbecue. Met de hoedjes naar benden en laat ze 3 minuten grillen. Draai ze om en schep er nog wat van de marinade overheen. Ga door met grillen tot de paddenstoelen bruin en zacht zijn.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie