Pompoen met Rucolasalsa

Bijgerecht voor 6 tot 8 personen

  • 1 biologische oranje pompoen
  • 100 ml arachide- of notenolie
  • 75 gram rucola, grof gehakt
  • 50 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 30 gram ingelegde citroenschil**, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 50 ml olijfolie, extra vierge
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram Parmezaanse kaas in krullen

** te koop bij Marokkaanse- en sommige mediterrane winkeliers. Recept voor zelf maken wordt uitgereikt tijdens de kookavond.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de (ongeschilde) pompoen doormidden en verwijder met een lepel de zaden uit het midden.
  2. Snijd de helft in parten van twee cm dikte en doe deze in een kom. Schenk de arachide- of de noten olie er overheen en bestrooi de parten met peper en zout naar smaak.
  3. Hussel alles goed door elkaar en leg de parten op een ingevette bakplaat. Rooster ze in het midden van e oven in 10 min. beetgaar.
  4. Meng in een kom de rucola, hazelnoten, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie en geraspte kaas tot een grove salsa en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de gegrilde pompoen over ( liefst voorverwarmde) borden of leg de parten op een schaal en schep de salsa er overheen.
  6. Bestrooi met kruiden en Parmezaanse- kaaskrullen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie