Mojito-hangop met Cubaanse ananascompote

 

Ingrediënten:

  • 1 liter volle yoghurt
  • 4 takjes mint
  • 1 ananas Gold
  • 1 el boter
  • 100 gr rietsuiker
  • 2 kruidnagels
  • 1 stokje kaneel
  • 4 el bruine rum
  • sap van 1/2 limoen
  • rasp van 1 limoen
  • 1 vanillestokje
  • 1/2 galiameloen
  • 10 Hollandse aardbeien
  • 150 gr slagroom
  • 60 gr suiker

Voorbereiding:

  1. Leg een dag van tevoren een schone, natte theedoek in een grote zeef en hang de zeef in een kom.
  2. Doe de yoghurt in de doek, samen met de gekneusde blaadjes van de mint.
  3. Bewaar de topjes van de mint takjes in de koeling tussen nat keukenpapier.
  4. Dek de yoghurt af met plastic folie en laat minstens een nacht uitlekken in de koeling.

Bereiding:

  1. Schil de ananas en snijd in kleine blokjes van 5 mm.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de blokjes ananas 2 minuten aan op hoog vuur.
  3. Voeg de rietsuiker, kruidnagels, kaneel, rum en het limoensap toe.
  4. Zet het vuur laag en laat in 15 minuten gaar stoven en vervolgens afkoelen.
  5. Haal de blaadjes mint (de volgende dag) uit de yoghurt en voeg de limoensap toe.
  6. Schraap het merg uit het vanillestokje.
  7. Sla de slagroom stijf met het merg en de suiker.
  8. Spatel de yoghurt voorzichtig door de slagroom heen om de luchtigheid te behouden.
  9. Steek bolletjes uit de meloen met een meloenboor of snijd er stukjes van.
  10. Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje uit de compote en verdeel deze over 4 whiskyglazen of schaaltjes.
  11. Schep de hangop er overheen.
  12. Garneer met de aardbeien, meloen en topjes mint.

 

Kooktip: de compote kunt u de dag van tevoren maken om tijd te besparen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie