Mille-feuille met hollandse garnalen

Voor 12 stuks

Ingrediënten:

  • 4 vellen filodeeg
  • 1 tl cayennepeper of paprikapoeder
  • 1 rijpe avocado
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 cm rode peper
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • 2 tl limoensap
  • 10-12 kerstomaatjes
  • 100 gr hollandse garnalen
  • 75 gr boter
  • verse dille

Diversen

  • theezeefje
  • pizzasnijder
  • lineaal
  • plastic folie

Voorbereiding:

  1. Verwarm de over voor op 180ºC.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
  3. Leg 2 vellen filodeeg op een grote snijplank en bestrijk ze met gesmolten boter.
  4. Leg 2 andere vellen er bovenop en bestrijk met boter.
  5. Bestrooi het deeg met cayennepeper (theezeefje).
  6. Snijd het deeg in 24 stukken van 5×5 cm.
  7. Leg die stukjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ongeveer 9 minuten krokant en lichtbruin.

Bereiding:

  1. Schil de avocado en verwijder de pit.
  2. Prak het vruchtvlees met een vork en voeg de crème fraîche, rode peper (zonder zaad, fijngehakt), limoensap en wat zout toe.
  3. Dek de quacamole af met plastic folie en bewaar dit in de koelkast tot gebruik.
  4. Snijd de kerstomaatjes in dunne plakjes.
  5. Verwijder het grootste deel van het vocht en de zaadjes en zet ze koel.
  6. Beleg de 12 filodeegvierkantjes met wat quacamole.
  7. Leg er wat garnalen op en plakjes tomaat.
  8. Dek ze af met een filodeegvierkantje.
  9. Garneer het af met een topje dille.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie