lente-uien en asperges gegrilld met seranoham geserveerd met lente-ui-bieslookbrood

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

16 lente-uien
16 groene asperges
3-4 lepels olijfolie
4 tl, balsamico-azijn
12 plakjes seranoham
50 gram pecorino of parmesaanse kaas(aan een stuk)
zout en peper

Voorbereiding

  1. snijd de wortelaanzet, het buitenste blad en de top van de lente-uien . Zorg dat de dikte ongeveer gelijk is.
  2. snijd de houterige uiteinden van de asperges en gooi deze weg, schil de onderkant over een lengte van 7,5 cm.
  3. bestrijk de lente-uien en de asperges met olijfolie een verse peper
  4. schaaf de pecorino of parmesaanse kaas in krullen
  5. maak dressing van 3 eetl. olijfolie , balsamico-azijn ,peper en zout

Bereiding

  1. grill de asperses beetgaar (ongeveer 5 minuten per zijde)
  2. grill de lente-uien aan beide zijden tot ze een beetje bruin worden
  3. bestrijk eventueel opnieuw met olie als je ze omdraait
  4. warme borden klaarzetten
  5. op ieder bord: 4 aperges – 4 lente-uien – 3 plakjes seranoham – dressing
  6. strooi en nog wat peper over en de krullen pecorino of parmesaanse kaas
  7. snijd het brood

lente-ui-bieslookbrood

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 16 personen

  • 1 pak Koopmans mix voor brood wit
  • 300 ml, handwarm water
  • 25 gram, roomboter
  • 1 bosje lente-uien
  • 3 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 1 ei
  • grof zeezout

Voorbereiding

  1. doe de broodmix en de boter in een beslagkom en voeg het water toe
  2. kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg (kneed eventueel na met de handen)
  3. laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur
  4. snijd de lente-uitjes in ringetjes en fruit deze 3-4 minuten in de olie tot ze zacht zijn, maar niet bruin laten worden. daarna afkoelen.
  5. snijd 3 eetlepels bieslook fijn
  6. als de eerste tijd van het rijzen voorbij is, de lente-uienringetjes, de olie waarin deze gebakken zijn en de bieslook door het deeg kneden
  7. maak kleine broodjes(ongeveer een flinke bitterbal) of 1-2 grote broden van het deeg en zet deze opnieuw weg onder een theedoek en laat het nu 30 minuten narijzen.
  8. oven voorverwarmen op 200 graden (heteluchtoven) en 220 graden voor een electrische oven.

Bereiding

  1. klop een ei los en bestrijk de broodjes er nu mee
  2. strooi nog wat grof zeezout over de broodjes
  3. bak in het midden van de oven : kleintjes ongeveer 15 minuten
  4. groot brood circa 25 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie