knoflookbrood

Een andere manier om knoflookbrood op de barbecue te maken is het stokbrood 2 minuten op de barbecue te roosteren, het met het botermengsel te bestrijken en nog 1 tot 2 minuten te roosteren. Snijd het in stukken van 5 cm.

Dit recept is voor 4 personen

 

  • 1 ciabatta- of stokbrood
  • 120 gram zachte boter
  • 2 geperste grote knoflooktenen
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel vers geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
  • peterselie, om te bestrooien

 

  1. Snijd het brood tot op de korst in 2 1/2 cm dikke sneetjes.
  2. Vermeng de boter met knoflook, peterselie, oregano en dille.
  3. Smeer dit mengsel aan beide kanten op de sneetjes brood.
  4. Leg het brood op een groot stuk aluminiumfolie en druk het weer in de oorspronkelijke vorm.
  5. Draai de uiteinden van de folie zoals bij een toffee dicht, maar laat de bovenkant open.
  6. Bestrooi het brood royaal met geraspte kaas en wat extra peterselie.
  7. Verhit de barbecue, leg het brood op het grillrooster en rooster het 30 minuten tot 1 uur tot het licht gekleurd is. De juiste tijd is afhankelijk van de temperatuur van de barbecue.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie