Surinaamse cassavesoep met kokosmelk (Kasaba soepoe)

Surinaamse cassavesoep is een heerlijk creoolse soep, gemaakt van cassave, soepvlees en  kokosmelk. Je kunt verse cassave gebruiken (zelf schillen) of kant en klare cassave uit de diepvries gebruiken.

(voor 6 personen)

Ingrediënten:
  • 1 1/2  liter water
  • 2-3 cassaves (diepvries eerst laten ontdooien)
  • 100 gerookte spekreepjes
  • 100 gr. soepvlees (runderpoulet of varkenspoulet)
  • 1 ui
  • 6 pimentkorrels
  • 1 groene madam jeanet peper
  •  klein blik kokosmelk
  •  bouillontabletten naar smaak
  • paar takjes fijngesneden selderij  

Bereiding:

  1. Trek van het soepvlees, de gerookte spekreepjes, pimentkorrels, selderij, bouillonblokjes en de fijngesneden ui een bouillon.
  2. Als het vlees na 1 uur zacht is kan de in blokjes gesneden cassave erbij worden gedaan met de kokosmelk en de madame Jeanet peper.
  3. Laat de soep dan nog ongeveer 20 minuten koken op een zo laag mogelijk vuur.

Tip:Je kunt de kokosmelk ook weglaten.Voor vegetarische soep de gerookte spek en soepvlees weglaten.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie