kabeljauwrug (gekonfijt) op een rozevalsalade

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 350 gram kabeljauwrug met vel !
  • 4 takjes tijm
  • 1 teen knoflook doormidden
  • olijfolie
  • grof zeezout en peper
  • 250 gram rozevalaardappeltjes
  • 75 gr, crème fraîche
  • 50 gram chorizo in plakjes
  • 1/2 bos notensla
  • basilicum
  • 50 gram gebrande hazelnoten
  • beetje bieslook en dille

Voorbereiding

  1. doe kabeljauwrug met vel, de tijm, de knoflook, het zeezout en peper in een kookzak. Laat de zak ong. 8 minuten in water van 90 graden garen. Laat kabeljauw afkoelen in de zak en ontdoe deze dan van zijn velletje
  2. boen de rozevalaardappeltjes in lauwwarm water schoon en snijd ze met schil in kleine blokjes. ook een paar plakjes snijden. Kook ze beetgaar.
  3. Meng de lauwwarme blokkjes met de crème fraîche en breng de salade op smaak met bieslook, beetje dille, peper en zout
  4. snijd de plakjes chorizo in vieren bak deze in een ‘droge’pan krokant. Uitlekken op keukenpapier.
  5. Ontdoe notensla en basilicum van steeltjes, wassen, droogdeppen. rooster de hazelnoten. Maal notensla, basilicum en hazelnoten fijn met de staafmixer. Spatel er olijfolie door en breng de pesto op smaak met peper en zout.
  6. courgette in dunne plakken snijden , besmeren met olijfolie en bakken in de grillpan. Op keukenpapier uitlekken

Bereiding

  1. Ring invetten met olijfolie
  2. courgette langs de rand en opvullen met de aardappelsalade
  3. daarop een paar plakjes aardappel
  4. kabeljauw in stukjes erop
  5. chorizostukjes er tussen steken
  6. pepsil erop
  7. garneer met de pestosaus en eventueel kruiden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie