Ikan pepes

Ingrediënten:

(6 tot 8 personen)

  • een  gerookte makreel
  • 3 el (zonnebloem)olie
  • 50 ml water
  • 2 el cocos
  • 6 blaadjes jeruk purut (citroenblad)
  • een reep dik aluminiumfolie
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 4 knoflookteentjes
  • 5 kemirinoten
  • 1 tl trasi
  • 2-3 el sambal ulek

Bereiding:

  1. Verwijder kop, staart, vel en graten van de makreel.
  2. Wrijf de kruiden met elkaar fijn en fruit ze licht in de 3 el olie.
  3. Voeg het water en de 2 el cocos toe en laat dit mengsel een paar minuten sudderen.
  4. Leg de vishelften op de aluminiumfolie, smeer de kruidenmassa uit over de vis en druk tot slot de jerukbaadjes in de kruidenmassa.
  5. Vouw de aluminiumfolie dicht en verhit de vis in een matige warme oven – 150ºC – gedurende 45-60 minuten.
  6. Serveer warm of koud.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie