Hutspotsalade met gerookte eendenborst en pastinaakkroketjes

Hoofdgerecht (4 personen)

Voor de salade:

  • 300 gram bospeen
  • 2 uien
  • 200 gram aardappels
  • 1 dl basisvinaigraitte (zie basisrecept)
  • 1 el gesneden bieslook
  • zout en zwarte peper uit de molen.

Voor de pastinaakkroketjes:

  • 1 pastinaak
  • bloem
  • 1 ei
  • vers broodkruim
  • frituurolie
  • zout
  • aluminiumfolie

 

Bereiden:

  1. Zet een ruime pan met water op met 16 gram zout per liter water en breng dit aan de kook.
    Maak de bospeen en de aardappel schoon en snijd ze in mooie brunoise.
    Maak de uien schoon en stoof ze in een beetje olie gaar. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Blancheer de brunoise van aardappel en bospeen en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Maak de aardappel, bospeen, gare ui en de bieslook met de basisvinaigraitte aan en breng op smaak met peper en zout.
  3.  Schil de pastinaak, rol hem in de aluminiumfolie en laat hem ongeveer 25 minuten poffen in de voorverwarmde oven. Controleer regelmatig, want niet elke pastinaak wordt even snel gaar.
    Snijd de gare pastinaak in dikke repen zodat er ‘kroketjes’ ontstaan. Paneer deze reepjes `a l’Anglaise in de bloem. Eiwit en vers broodkruim. Verhit de olie tot 180°C en frituur hierin de kroketjes.

Dresseren:

Leg de gerookte eendenborst in dunne plakjes gesneden op de borden, met daarop de salade. Leg daarop de blaadjes kropsla en daarop de pastinaakkroketjes. Server hierbij de mosterdmayonaise.

Print Friendly, PDF & Email