Hert met zoetzure vergeten groente & wildchips

Ingrediënten:

  • Hertensalami
  • 1 pastinaak
  • ½ oranje pompoen
  • 1 eetlepel honing
  • 1eetlepel appelazijn ( Rois de France )
  • 4x 120 gram Europese hertenrugfilet
  • Cranberry’s
  • Boter
  • Rietsuiker
  • ½ krop andijvie, grof gesneden
  • Gekookte kastanjes
  • Uien-rozijnenchutney
  • Zout en versgemalen peper

Bereiden:

  1. Snijd de hertensalami in heel dunne plakjes, schil de pastinaak en pompoen en trek er mooie linten van. Blancheer deze linten in de honing en appelazijn. Bestrooi de hertenrugfilet met wat zout en versgemalen peper en bak ze medium in een beetje boter. Blus de filets af met de cranberry’s en een theelepel rietsuiker en trancheer ze.
  2. Stoof de andijvie kort, verdeel deze over de voor verwarmde borden en leg hier plakjes hert op. Karamelliseer de gekookte kastanjes met wat boter en suiker.
  3. Decoreer de hertenrugfilets met de wildchips van hertensalami, rolletjes pastinaak en pompoen, de gekaramelliseerde kastanjes en lepel wat uien- rozijnenchutney en cranberry’s rondom.
  4. Serveer op een bord van 29 cm

Wijntip:  Cahors, Chateauneuf -du-Pape, Madiran, Gigondas, Vacqueyras.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie