Voor 4 personen.
Groene kerriepasta
- 2 stengels citroengras ( Ta-krai) in stukken van 1 cem gesneden
- 1 theelepel in plakjes gesneden galanga (Kla
- 1 theelepel komijnpoeder
- 20 gr gehakte verse korianderwortel( raak pak chee)
- 8 tenen knoflook (kratiem)
- 10 groene chilipepers (Prik chee fa)
- 1 theelepel garnalenpasta (gapi)
- 1 theelepel gehakte sjalot
- Snufje fijngehakte schil van de bergamotvrucht (piew ma-good)
- 5 del kokosmelk
- 500g gramkipfile in stukken van 1 x 2 cm gesneden
- 4 eetlepels vissaus (nam pla)
- 4 eetlepels suiker
- 150 gram aubergine of 150 gram bamboeschuiten uit blik
- 1,25 dl koksroom
- 6 verse bergamotblaadjes
- 4 eetlepels basilicum
- Rode pepers ter ganering.
- Doe alle ingrediënten voor de groene kerriepasta in een blender en draai deze tot een gladde pasta. Gebruik anders een vijzel en stamper.
- Giet de kokosmelk en de kerriepasta in een grote pan. Breng deze aan de kook voeg de kip, vissaus en suiker toe. Laat 5 min sudderen. Doe de aubergine bij en breng weer aan de kook. Laat 2 min sudderen. Roer de kokosroom door. Voeg de bergamot en basilicumblaadjes toe. Doe in een grote dienschaal, garneer met de rode chilipeper en dien op.