Groene Kerrie met Kip en Thaise aubergine.

 Voor 4 personen.

Groene kerriepasta

  • 2 stengels citroengras ( Ta-krai) in stukken van 1 cem gesneden
  • 1 theelepel in plakjes gesneden galanga (Kla
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 20 gr gehakte verse korianderwortel( raak pak chee)
  • 8 tenen knoflook (kratiem)
  • 10 groene chilipepers (Prik chee fa)
  • 1 theelepel garnalenpasta (gapi)
  • 1 theelepel gehakte sjalot
  • Snufje fijngehakte schil van de bergamotvrucht (piew ma-good)
  • 5 del kokosmelk
  • 500g gramkipfile in stukken van 1 x 2 cm gesneden
  • 4 eetlepels vissaus (nam pla)
  • 4 eetlepels suiker
  • 150 gram aubergine of 150 gram bamboeschuiten uit blik
  • 1,25 dl koksroom
  • 6 verse bergamotblaadjes
  • 4 eetlepels basilicum
  • Rode pepers ter ganering.
  1. Doe alle ingrediënten voor de groene kerriepasta in een blender en draai deze tot een gladde pasta. Gebruik anders een vijzel en stamper.
  2. Giet de kokosmelk en de kerriepasta in een grote pan. Breng deze aan de kook voeg de kip, vissaus en suiker toe. Laat 5 min sudderen. Doe de aubergine bij en breng weer aan de kook. Laat 2 min sudderen. Roer de kokosroom door. Voeg de bergamot en basilicumblaadjes toe. Doe in een grote dienschaal, garneer met de rode chilipeper en dien op.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie