glace café van sojayoghurtijs

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 eiwit
  • 300 ml sojayoghurt
  • 100 ml agavesiroop
  • geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
  • 3 eetlepels ongezouten gepelde pistachenootjes, fijngehakt
  • 4 kopjes espresso

Bereiden:

  1. Klop het eiwit in een schone kom zo stijf dat er pieken op staan en spatel de sojayoghurt en de agavesiroop erdoor. Doe dit mengsel over in een diepvriesbak en Iaat het ijs zonder deksel in 3-4 uur bevriezen.
  2. Schraap het gevormde ijs na 2 uur van de wand en pureer het ijs met een staafmixer. Hierdoor maakje de grote ijskristallen kleiner en krijgt het ijs een fijnere structuur. Laat het ijs verder bevriezen.
  3. Neem het ijs uit de vriezer, laat het eventueel iets zachter worden en schep met een ijsbolletjestang in vier coupes of rechte glazen elk twee tot drie bollen ijs. Zet vier kopjes espressokoffie en schenk de warme kofhe over het ijs. Gameer met de sinaasappelrasp en pistachenootjes.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie