Gevulde loempia’s

  • Loempia vellen (deka markt)

Spinazie, geitenkaas (zachte), balsamicosaus.

Velletjes Iaten ontdooien en cle spinazie blancheren met iets zout, afgieten en laten uit|ekken.Hierna grof een mes door de spinazie halen. Als de spinazie afgekoeld is, en goed uitgelekt is, kleine hoeveelheid op de velletjes aanbrengen en bedekken met geitenkaas. Goed stijf oprollen, en dicht vouwen met iets water.

15 minuten in de oven van 180 graden. Doordat de velletjes in de oven
weinig tot niets kleuren zet ik ze vaak nog even onder de gril.

Champignons, rode ui, brie, zout en peper

Champignons en de gesneden rode ui aanbakken en op smaak brengen met zout, peper en groentenbouillon poeder. Uit laten lekken op een vergiet.

Velletjes op dezelfde manier vullen als bij de spinazie.

Ook maak ik met deze velletjes vaak kleine groenten gerechtjes voor op het bord bij een mooi stuk vlees. Snijbonen lenen zich hier heel goed voor.

Fijn geneden witte kool, taugé en kippenpoten

Trek de kippenpoten gaar in een bouillon, en pluk het vlees van de poten af, Bak de kool aan met uw favoriete kruiden. Doe op het laatst de taugé erdoor en de kip (niet te grote stukken). Plak 2 velletjes aan elkaar, en gevuld met deze ingrediénten hebt U een heerlijke loempia. Door ze in de oven te garen zijn ze minder vet dan in de frituur.

lk gebruik altijd sambal, knoflook, djahe, ketoembar en iets zout.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie