Gevulde kipfilet

Dit recept is voor 4 personen

Lekker met Een frisse salade

  • 200 gram Brie
  • 4 eetlepels gemengde noten pesto
  • 4 eetlepels olie
  • 4 kipfilet
  • 16 grote plakken parmaham

Noten pesto

  • 30 gram walnoten
  • 30 gram amandelen
  • 30 gram hazelnoten
  • 30 gram pecannoten
  • 30 gram paranoten
  • 2 tenen knoflook
  • 12 gram peterselie
  • 150 ml olijfolie
  • 50 gram parmezaanse kaas

Voorbereiden (15 minuten)

NOTENPESTO:

  1. Meng in een keukenmachine knoflook,peterselie, noten en kaas tot een puree.
  2. Voeg al mengend de olie toe.
  3. Breng op smaak met peper en zout.

Bereiden (45 minuten)

  1. Snijd de kipfilet in de lengte doormidden maar zorg dat de helften aan elkaar blijven zitten.
  2. Leg de plakken ham iets overlappend naast elkaar en leg daar de opengeslagen kipfilet op.
  3. Smeer op een kant van de filet wat notenpesto en leg daar de brie op.
  4. Vouw de kipfilet dicht en sluit met een of meer cocktailprikkers of met slagerstouw.
  5. bak elke kant in 5 à 7 minuten gaar in een koekenpan.
Print Friendly, PDF & Email