Gekarameliseerde coquilles met limoensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 16 coquilles, schoongemaakt, drooggedept 
  • zout, peper 
  • bloem 
  • olie 

Voor het karamellaagje

  • 1 el limoensap 
  • 3 el bruine suiker 
  • 1 tl vissaus 
  • 1 tl sojasaus 

Voor de saus

  • sap van 1 limoen 
  • 300 ml visbouillon 
  • 2 el honing 
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker 
  • 4 schijfjes limoen 
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen 
  • 1 el maïzena

Bereiding

  1. Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wentel ze door de bloem, klop het teveel er voorzichtig af. 
  2. Bak ze in hete olie 2 min per kant mooi bruin. 
  3. Dek af met aluminiumfolie.
  4. Verwarm de ingrediënten voor het karamellaagje op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Bak hierin de coquilles aan 2 kanten gaar.
  5. Breng intussen de ingrediënten behalve de maïzena aan de kook. 
  6. Bind met maïzena tot een mooie saus. 
  7. Verdeel de coquilles over 4 borden, giet de saus erover. 
  8. Lekker met roergebakken Chinese paksoi.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie