Geitenkaastruffels en een pikante wintercocktail met appel


 

(Dit recept is voor 4 personen)

  • 100 gr pistachenoten, gepeld
  • 1 citroen
  • 1 takje rozemarijn
  • peper
  • 2 dl wodka
  • 4 dl appelsap
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 250 gr geitenkaas Bettine Blanc
  • ijsblokjes
  • dunne schijfes appel
  • 1 teen knoflook
  • 2 el walnotenolie
  • honing
  • zout

Diversen

  • mandoline

Voorbereiden

  1. Snijd de appel in flinterdunne schijfjes; leg de schijfjes op bakpapier in een oven van 100°C; laat ze drogen (duurt 30-60 min).
  2. Hak de pistachenoten fijn (korrelig) en doe ze in een diep bord (gaat met een blender heel goed).
  3. Citroen goed schoon boenen en de schil eraf raspen
  4. Rozemarijnnaaldjes van de takjes ritsen en heel erg fijn snijden

Bereiden

Wintercoctail

  1. Doe de wodka, appelsap en kaneelpoeder in een kan en laat alles een goed uur op elkaar inwerken.
  2. Doe er ijsblokjes bij en verdeel het over de glazen (zonder de ijsblokjes).

Truffels

  1. Doe de geitenkaas in een kom en prak dit meteen vork goed los; pel de knoflook en snijd dit ragfijn.
  2. Citroenrasp, rozemarijn, walnotenolie, honing (naar smaak) en zout en peper erdoor mengen
  3. Rol de kaas tot balletjes (ter grootte van soep balletje) en roer ze door de pistachenootjes tot ze rondom bedekt zijn.
  4. Leg de truffels op een schaal en zet ze in de koelkast om op te stijven.

Serveren

  1. Leg op ieder bordje 3 truffels en geef de wintercocktail erbij; de appelschijfjes erbij serveren.

 

Print Friendly, PDF & Email