gegrilde zwaardvis met een concassee van courgette pommodori tomaat, rucola en saffraan aoli

  • zwaardvis 5x 140 gram
  • pommodori tomaat 5 stuks
  • courgette 2 stuks
  • rucola 1 bakje
  • saffraan 5 draadjes
  • aardappels 1grote
  • knoflook 1 teentje
  • paprika 1 kleine
  • citroen 1 stuks
  • eidooier 1 stuks
  • bloem 300 gr
  • eieren 3 stuks
  • spinazie 125 gram
  • zonnebloemolie 3 dl
  • dille ½ bosje

nb. de ingrediënten zijn op basis van 5 personen

  1. Portioneer de zwaardvis in stukken van 140 gram. Pluk de spinazie was deze goed in ruim water. Zet een pan met water en beetje zout op, breng het aan de kook. Doe spinazie erin en kook deze kort en spoel het koud. Blendeer de spinazie fijn in de magimixer. Wring de spinazie pulp uit in een theedoek.
  2. Zeef de bloem op de werkbank en maak een kuiltje in het midden. Doe in het midden van het kuiltje de 3 eieren. Roer met je vingers de eieren los zodat de eieren worden opgenomen in de bloem. Voeg de spinazie pulp toe en kneed tot een mooie egale deegbal. Als het deeg plakt, dan wat extra bloem toevoegen. Deeg inpakken in plastic en een half uur in de koelkast leggen om vervolgens te verwerken tot tagliatelle.
  3. Schil de aardappels en zet deze op met de saffraan om ze gaar te koken. Laat ze daarna afkoelen. Rooster de paprika in de oven op 180 graden 25 min om vervolgens de schil en zaadlijsten te verwijderen te verwijderen. Doe de aardappels, paprika, knoflook en eidooiers in de magimixer en blender deze.
  4. Maak het op smaak met zout en peper voeg er druppels gewijs de zonnebloem olie aan toe en draai het op tot een mayonaise.
  5. Snijd de courgette in de lengte door vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd lange repen van de courgette om vervolgens er weer brunoise van te snijden 10mm/10mm. Doe dit ook bij de tomaat.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en draai er met de pasta machine dunne spaghetti van kook dit af 4 min in ruim kokend water met wat olie.
  7. Als laatste was de rucola in ruim water.
  8. Het afmaken: grill de zwaardvis aan beide kanten in een ruitvorm. Verder garen 6 min op 170 graden, roerbak de courgette en tomaat kort in een pannetje en maak dat op smaak.
  9. Warm de pasta op met een beetje vocht en dresseer dit op bord. Doe daarop wat rucola en de gebakken brunoise van courgette en tomaat. Daarop de gegrilde zwaardvis met daar omheen de saffraan aoli. Garneren met dille en een schijfje citroen

 

Print Friendly, PDF & Email