Gamba’s á la Floyd

Benodigdheden

  • Gamba’s  ( 1 kilo ongepeld )
  • Olie
  • 2 eieren
  • 4 tenen knoflook ( gekneusd )
  • 4 rode spaanse pepers ( grove stukken gesneden )
  • Lenteui ( in stukken van 4 tot 8 cm )
  • Sjalot of ui ( fijngesneden )
  • Selderijblad ( gehakt )
  • Chinese sojasaus ( 2 eetlepels )
  • Chilipasta ( 2 eetlepels )
  • Chiliolie ( 2 eetlepels )
  1. Het ei, chili-pasta, sojasaus en chili-olie tot omelet mengsel kloppen.
  2. Olie verhitten en hierin de sjalot en knoflook fruiten.
  3. Gamba’s erbij doen en rood/gaar laten worden.
  4. Het ei, chili-pasta, sojasaus, en chili-olie toevoegen.
  5. Dit roerbakken, de selderij bladeren,  lenteui, en pepers erbij doen en nog even roerbakken.
  6. En natuurlijk rijst erbij ( Pandan )

Eventueel als dipsaus:

Fijngewreven ( gemalen in een Oeloekan of huishoudmachine )

  • 5 tot 10 rawit
  • 4 tenen knoflook
  • scheutje vissaus
  • 4 suikerklontjes
  • als laatste de sap van 2 of 3 limoenen toevoegen en door elkaar roeren.
Print Friendly, PDF & Email