Flammkuchen

  •  300 gram patent(tarwe)bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 150 milliliter lauwwarm water

De toppings

  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 prei
  • ½ Bekertje crème fraiche
  • Zwarte peper

We beginnen met het maken van het deeg want zoals ieder brood(deeg) heeft ook dit even tijd nodig.

  1. Doe de bloem samen met de gist in een kom en schep dit even om met een houten lepel.
  2. Schenk het water in de kom en voeg het zout toe.
    Kneed het geheel met je handen of een keukenmachine tot een soepel deeg.
    Vorm een bal van het deeg
  3. Vet een kom in een met een beetje olie en leg hier de deegbal in. Dek af met plasticfolie en laat het deeg een uur op kamertemperatuur rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 230c en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  5. Leg de deegbal op de bakplaat en rol deze met behulp van een deegroller uit tot een zo dun mogelijke cirkel. Je kunt het deeg eventueel ook met je handen een beetje uitduwen. Zorg er in ieder geval voor dat het heel dun is.
  6. Smeer de bodem van de flammkuchen in met de crème frache en strooi hier een hoeveelheid peper naar smaak overheen. Verdeel de spekblokjes over de crème fraiche.
  7. Snijd de prei in halve ringen en verdeel ook deze over de flammkuchen.
  8. Bak de flammkuchen in het midden van de oven/black egg in ongeveer 15 minuten gaar.
    De bodem moet lekker knapperig zijn.

Serveer de flammkuchen in puntjes als snack op een feestje of serveer hem met een frisse salade als diner of uitgebreide lunch

 

Print Friendly, PDF & Email